Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Το μυστικό των αλόγων, η επιστροφή μέσα από τα μάτια της Κλειούς Τσαλαπάτη

Η συνέχεια του πρώτου βιβλίου "Το Μυστικό Των Αλόγων" με ενθουσίασε και δε μου επέτρεψε να το αφήσω από τα χέρια μου παρά μόνο όταν το τελείωσα. Μέσα σε δύο μέρες, ρεκόρ για μένα!
Ένα βιβλίο υπέροχο, με μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα!
Η ηρωΐδα του πρώτου βιβλίου, η Άννα, έχει πλέον μεγαλώσει και αποφασίζει να δώσει τα ηνία του ιπποφορβείου της σε νέους ιδιοκτήτες. Η νέα οικογένεια όμως που έρχεται να αναλάβει την επιχείρηση και το αρχοντικό της Άννας κρύβει πολλά μυστικά.
Η συγγραφέας μας ξεναγεί με μαεστρία στον κόσμο και τον ψυχισμό των ηρώων της, αποκαλύπτοντάς μας λίγο λίγο τα διάφορα κομμάτια ενός παζλ, που συνθέτει η ζωή τους. Το υπερφυσικό στοιχείο είναι και εδώ έντονο και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πνευμάτων που συνδέεται άμεσα με τον κόσμο των ζωντανών.
Ανθρώπινα πάθη, έρωτες απαγορευμένοι, μίση για αυτό που θέλουμε αλλά δε μπορούμε να έχουμε, αδικίες και εγκλήματα απέναντι σε αθώους, απογοήτευση και πίκρα για όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, τραυματικές εμπειρίες που δεν επιτρέπουν σε θύμησες να γίνουν αντιληπτές και τέλος η δικαίωση που έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να αποδώσει, έστω και καθυστερημένα την πολυπόθητη λύτρωση. 
Συγχαρητήρια στη Νατάσα για το νέο υπέροχο βιβλίο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου