Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο Γάντζος, Νίκος Τσάμης


Για πολύ κόσμο, το καλοκαίρι έχει συνδεθεί με το βιβλίο (δικαίως, θα έλεγα). Συντροφεύει ευχάριστα τις στιγμές μας και ταυτόχρονα, μας ταξιδεύει αλλά και διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Από τα βιβλία που επέλεξα να βάλω στη βαλίτσα μου το φετινό καλοκαίρι είναι και ο Γάντζος, του συγγραφέα Νίκου Τσάμη. Αν θέλετε ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα, τότε δεν έχετε παρά να το προμηθευτείτε!
Στο επίκεντρο βρίσκεται μια παγκόσμια συνομωσία, ένα φοβερό μυστικό που βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη. Η σωτήριά του βρίσκεται πια στα χέρια ενός παπαγάλου, του Γάντζου, ο οποίος επιλέγει για αφεντικό του έναν Έλληνα, τον Κωνσταντίνο. Φανταστείτε την έκπληξη του πρωταγωνιστή μας όταν μια μέρα συνειδητοποιεί πως ο παπαγάλος του όχι απλώς μιλάει, αλλά… παραμιλάει!
Ο συγγραφέας Νίκος Τσάμης πλέκει εξαιρετικά την πλοκή του βιβλίου του, μυώντας παράλληλα τον αναγνώστη στην ανατολίτικη φιλοσοφία. Μια ολόκληρη στάση ζωής ξεδιπλώνεται στις σελίδες του δίχως να κουράζει, παραπέμποντας σε μικρά αποφθέγματα σοφίας. Το χιούμορ είναι ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του βιβλίου. Ενδεικτικό είναι ότι έπιασα τον εαυτό μου να γελά σε αρκετά σημεία.
‘Ο Γάντζος’ είναι αναμφίβολα ένα βιβλίο διαφορετικό από τα περισσότερα. Κινείται ανάμεσα στη σύγχρονη πραγματικότητα και στο φανταστικό, στην ελληνική νοοτροπία και στάση ζωής αλλά και στην ανατολίτικη κοσμοθεωρία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε στις σελίδες του. Σας υπόσχομαι πως το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει!   

ΥΓ. Να σημειώσω πως ο Γάντζος είναι το πρώτο μέρος μιας μοναδικής τριλογίας. Το β' βιβλίο, με τίτλο ΜΠΑΝΤΥ είναι ήδη εδώ και μας περιμένει να το ανακαλύψουμε!


 ''Ένας φωτισμένος γέροντας Δάσκαλος κάπου στην Ινδία, βρίσκει τρόπο λίγο πριν πεθάνει να βγει από το σώμα του και να παραμείνει σε μία διάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου. Μόνο ο Ραχούλ, ο πιο πιστός από τους μαθητές του, ήξερε για την προσπάθεια και τα σχέδια του Δασκάλου του, αφού ο ίδιος του τα είχε εμπιστευτεί δίνοντάς του μάλιστα και οδηγίες για ένα πιθανό μέλλον, λίγο πριν αφήσει το σώμα του. Από την άλλη ο Κωνσταντίνος, ένας πετυχημένος τριανταπεντάρης εργένης, ιδιοκτήτης μίας εταιρείας πληροφορικής στην Αθήνα, χωρίς να το θέλει βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων του άγνωστου μέχρι τότε Δασκάλου, με συνέπεια να αλλάξει ριζικά η ζωή του ίδιου, της γυναίκας που είναι μαζί και των υπολοίπων γύρω του, παίρνοντας μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο, που θα μπορούσε να ανατρέψει θετικά την πορεία ολόκληρης της ανθρωπότητας''.



Ο Γάντζος, Νίκος Τσάμης (αυτοέκδοση)
www. gantzos.gr

2 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για την κριτική Νατάσα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Γάντζος σου 'μίλησε' με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο...
    Να είσαι πάντα καλά και δημιουργική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σ' ευχαριστώ, Νίκο μου! Ο Γάντζος κι εγώ είχαμε μια εξαίρετη συζήτηση. Τώρα, θα περιμένω και τον Μπάντυ να μου πει... τα δικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή