Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΡΩΤΗΣΕΙΣ, Ευαγγελία Ευσταθίου

Tο κράτησα στα χέρια μου με ανυπομονησία. Κάθε βιβλίο θυμίζει περιπέτεια, ένα ταξίδι. Από εκείνα τα ταξίδια που συνήθως για αλλού ξεκινούν και συχνά αλλού καταλήγουν. Πολλές φορές χάνεις το δρόμο, χάνεις τον προσανατολισμό μα είναι τόσο όμορφη η διαδρομή που λες: 'Χαλάλι, ας είναι!'
Κάθε ανάγνωση κρύβει μέσα της προσδοκίες. Πόσο δε, όταν γνωρίζεις προσωπικά τον/την συγγραφέα! Τότε, θέλεις πραγματικά το ταξίδι να γίνει γιορτή! Ο άνεμος της Ευαγγελίας είναι μια γιορτή! Μια γιορτή λυρισμού, συγκίνησης, συναισθήματος, περιπέτειας. Η ταύτιση με τους ήρωες εύκολη, αναπόφευκτη θα έλεγα. Κάτι σου θυμίζουν! Πρόσωπα γνώριμα, οικεία... Ίσως, παλιοί γνωστοί απο μια προηγούμενη ζωή... Ποιος ξέρει! Αυτή άλλωστε δεν είναι η επιτυχία ενός συγγραφέα; Το πίστευα πάντοτε. Πετυχημένος συγγραφέας είναι αυτός που θα σου γεννήσει εικόνες, που θα σε ταξιδέψει, που θα σε ξενυχτίσει... Όταν τα βλέφαρα κλείνουν αλλά εσύ επιμένεις να είσαι εκεί, πάνω από το βιβλίο, τότε αυτό κάτι σημαίνει.
Για μένα, η Ευαγγελία κατάφερε με μαεστρία όλα τα παραπάνω και αυτό την καθιστά στην καρδιά και στο μυαλό μου πετυχημένη και αγαπημένη συγγραφέα! Ευαγγελία μου, καλοτάξιδο κάθε βιβλίο σου γιατί πραγματικά το αξίζεις, όχι μόνο σαν συγγραφέας μα και σαν Άνθρωπος!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο σκληρός πρώην μισθοφόρος Άλεξ Γκρέι ήταν κάποτε ο νεαρός Ρωμανός Κατράς, που κατηγορήθηκε άδικα για ένα στυγερό έγκλημα κι αναγκάστηκε να γίνει φυγάς. Τώρα, δεκαοχτώ χρόνια μετά, επιστρέφει με άλλη ταυτότητα ζητώντας δικαιοσύνη, έτοιμος να εκμεταλλευτεί και να εξαπατήσει τη μόνη γυναίκα που θα ερωτευόταν. Η Σάνια Παρίση ήταν κοριτσάκι όταν ο Κατράς, ο γιος του πατριού της, γκρέμισε τον κόσμο της. Το σοκ της προκάλεσε αμνησία. Προστατευμένη από την αγάπη και τη φροντίδα των στενών συγγενών της, πίστευε όλα όσα της είχαν πει για το παρελθόν, μέχρι που οι πραγματικές αναμνήσεις της αρχίζουν να της αποκαλύπτουν μια άλλη εκδοχή. Οι δυο τους βρίσκονται αναπόφευκτα αντιμέτωποι με τα ψέματα του παρελθόντος, τις αλήθειες του παρόντος και τα παντοτινά τους συναισθήματα''.

Αν τον άνεμο ρωτήσεις, Ευαγγελία Ευσταθίου
 εκδ. Λιβάνης


3 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι ένα μυθιστόρημα που σε κάνει να μη θέλεις να τελειώσει, ένα όμορφο ταξίδι εκεί που το όνειρο και η πραγματικότητα εφάπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε βιβλίο της Ευαγγελίας είναι σαν ένας μικρός παράδεισος.Απο την ώρα που θα το πάρεις στα χέρια σου ανυπομονείς να χωθείς στην ιστορία και να γίνεις ένα μαζί με τους ήρωες.Να κλάψεις , να θυμώσεις , να αγαπήσεις ....και όταν φτάσει η ώρα που θα γυρίσεις την τελευταία σελίδα , ν σε πιάνει αυτή η γλυκιά μελαγχολία της απόλαυσης μέχρι να πάρεις στα χέρια σου το επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το ταξιδεύεις όπου σε πάει έχοντας κινηματογραφικές εικόνες σε όλη του διάρκεια!!Οι ήρωες έχουν τέτοιυς ρόλους που θες δεν θες γίνεσαι ένα μαζί τους και νιώθεις ότι νιώθουν!!
    Συγχαρητήρια στην συγγραφέα Ευαγγελία Ευσταθίου που η πένα της είναι πραγματική μαγεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή