Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Η νεράιδα μέσα μας, Νίκος Χριστοφίλης

Κάποιοι πιστεύουν στους φύλακες-αγγέλους, στα άυλα εκείνα όντα που βρίσκονται κοντά στον καθένα μας και τον προστατεύουν. Ο συγγραφέας Νίκος Χριστοφίλης καταπιάνεται με τις νεράιδες, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει βρίσκονται δίπλα μας.
Το παραμύθι του, ένα παραμύθι για "μεγάλα'' παιδιά, μας ταξιδεύει στο χτες για να καταλήξει στο σήμερα. Θρύλοι για ιππότες και νεράιδες ζωντανεύουν δοσμένοι με γλώσσα λιτή αλλά όμορφα περιγραφική, ενώ τα νοήματα αγγίζουν κάθε ευαίσθητη χορδή.
Ένας έρωτας μεταξύ ανόμοιων όντων παίρνει σάρκα και οστά και μας κάνει να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά την ελπίδα που ακόμα ζει.
Ο Νίκος είναι από τους συγγραφείς που αφήνουν ολοκληρωτικά το στίγμα τους στην κάθε δουλειά τους, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να μην αναφέρω. Το βιβλίο, εκτός από την όμορφη πλοκή του, χαρακτηρίζεται από μια όμορφη και διακριτική εικονογράφηση που δίνει ξεχωριστό τόνο στο βιβλίο.


''Νεράιδα: για κάποιους είναι το πλάσμα που έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός συντρόφου και για άλλους συμβολίζει το ανεκπλήρωτο. Είναι τυχεροί εκείνοι που κατορθώνουν να ζουν με τη νεράιδα τους, και άτυχοι εκείνοι που δεν τη συναντούν ποτέ ή τη χάνουν.
Κάποιοι -λιγότερο τυχεροί- απλώς την αισθάνονται δίπλα τους σε κάθε βήμα χωρίς να τη βλέπουν. Άλλοι την κλείνουν στο νου και στην ψυχή τους, στα όνειρά τους, και μαζί της πορεύονται στο ταξίδι της ζωής, για πάντα... Ένα παραμύθι  γι`αυτούς που είχαν, έχουν ή ψάχνουν να βρουν τη νεράιδα τους...''
 Αν είστε από εκείνους που ψάχνουν την νεράιδά τους, τότε δεν έχετε παρά να κρατήσετε στα χέρια σας τη νεράιδα του Νίκου Χριστοφίλη.
Η Νεράιδα δίπλα μας,  Νίκος Χριστοφίλης
Εκδ. Ζαχαράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου